Kerken vanaf 1 juli open tot 100 personen

In Nederland mogen de kerken pas vanaf 1 juli hun deuren weer openen voor vieringen en andere gebedsdiensten, met als restrictie dat er maximaal 100 personen mogen worden binnengelaten. Dat heeft premier Mark Rutte vanavond tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Hij tekende daar wel bij aan dat de versoepeling alleen kan doorgaan als het coronavirus in de tussentijd niet opnieuw om zich heen grijpt.

“Als het virus onder controle blijft, kan per 1 juli het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten”, luidt het op Rijksoverheid.nl. Alle aanwezigen moeten wel 1,5 meter onderlinge afstand bewaren.

Op 23 maart bepaalde de regering dat openbare godsdienstige bijeenkomsten tot 1 juni verboden waren. De Nederlandse Bisschoppenconferentie ging daarin mee en gelaste alle publieke liturgievieringen af, ook die in kleine kring door de week, voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren (op 31 mei).

Het is nog afwachten wat de bisschoppen nu zullen besluiten.

Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *