Kerkproeverij Online gaat kerken helpen om ook online uitnodigend te zijn

De Kerkproeverij komt op Hemelvaartsdag 21 mei met online handvatten die kerken ondersteunen en motiveren om uitnodigend te zijn. De organisatie van de Kerkproeverij, die gepland staat in het weekend van 10 en 11 oktober, heeft vanwege de coronacrisis nagedacht hoe het evenement dit jaar digitaal vorm kan krijgen.

KRO-NCRV en de EO zijn mediapartners van de Kerkproeverij en werken mee aan deze digitale vorm. Om online inspiratie te kunnen bieden, lanceert de Kerkproeverij op 21 mei (Hemelvaartsdag) een nieuwe versie van haar website met inspiratie voor de Kerkproeverij online.

Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen naar een toegankelijke kerkdienst die speciaal voor hen is georganiseerd. Dit jaar richt Kerkproeverij zich vooral op uitnodigende online kerkdiensten waarbij nieuwe mensen zich welkom voelen om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof. Dit kunnen mensen zijn in je omgeving die al lange tijd niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben. Het daagt de kerk ook uit om eens stil te staan bij hoe de viering overkomt voor gasten.

Oproep
Ben jij als kerkgemeente online actief en heb je tips of mooie ervaringsverhalen om te delen? Dat is heel welkom! Mail naar info@kerkproeverij.nl en wie weet komt jouw tip of verhaal terug op de website van de Kerkproeverij. Een mooie manier om anderen te inspireren.

bron: kro-ncrv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *