Onze 5 tv-tips voor de komende dagen (vanaf 30/5)

De redactie signaleert vijf waardevolle tv-programma’s die de komende dagen worden uitgezonden. De moeite waard om te kijken of om op te nemen.

Kinderen krijgen is (g)een recht
Jan Leyers leidt het debat in ‘Nachtwacht’. © Canvas

DEBAT • Drie gasten. Een uitdagende stelling over een belangwekkende kwestie. En Jan Leyers. Met die ingrediënten probeert Nachtwacht klaarheid te scheppen en uitwegen te vinden temidden van de stortvloed aan problemen en opinies die we vandaag over ons heen krijgen.

In deze laatste aflevering gaat het over de vraag of mensen die niet voor hun kinderen kunnen zorgen, wel het recht hebben om kinderen te krijgen. Bijvoorbeeld zwaar verslaafde moeders of vaders met een verleden van kindermishandeling. Nemen deel aan het debat: N-VA-kamerlid Valerie Van Peel, straathoekwerker Joost Bonte en Heidi De Pauw, directeur van Child Focus. 

• Nachtwacht, zaterdag 30 mei 2020, 22.40u-23.25u, Canvas

Pinksterviering vanuit Charleroi (B) en Emmen (Nl)

H. MIS • De eucharistieviering in eurovisie op Pinksteren komt vanuit een virtuele RTBF-studio in Charleroi. Voorganger is Didier Croonenberghs, op., pastoraal verantwoordelijke voor de radio- en televisievieringen in Franstalig België. Hij verzorgt ook de homilie. Cantores Jasmine Daoud en Guillaume Houcke en pianist Emmanuel Clacens staan in voor de muzikale begeleiding. Commentaar: Guido Honnay• 
Eucharistieviering, zondag 31 mei 2020, 11.00u-12.00u, een
Eucharistieviering, zondag 31 mei 2020, 10.00 u. NPO2

Een straatjongen in Manilla

DOCU • Dariël, een jongen van dertien jaar, trekt er ‘s avonds laat op uit om tussen de kramen van de groentemarkt van Manilla het afval van de grond te rapen, plastic zakken waar hij een paar cent voor krijgt. Met de opbrengst koopt hij lijm om te snuiven, of computertijd in een internetshop om zijn Facebookprofiel te pimpen en mooier te maken dan wie hij werkelijk is: een arm jochie uit de slechtste en gevaarlijkste sloppenwijk van Manilla. De ‘likes’ geven hem het gevoel dat er iemand van hem houdt …

• EO Metterdaad, zondag 31 mei 2020, 12.05u-12.30u, NPO2

Filosofisch getinte oorlogsfilm

FILM • Eén van de weinige films van hyperperfectionist Terence Mallick. De film brengt het relaas van een Amerikaanse compagnie die het door de Japanners bezette eiland Guadalcanal moet heroveren. De kijker ondergaat de waanzin van dit bevel door de ogen van de jonge soldaten. Geen oorlogsfilm in de klassieke betekenis, maar een filosofisch getint, menselijk drama. 

• The thin red line, maandag 1 juni 2020, 20.40u-23.25u, CAZ

De nieuwe paus

SERIE • De Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino zorgde vier jaar geleden voor een sensatie met de reeks The Young Pope. Daarin komt een jonge Amerikaan, gespeeld door Jude Law, als Pius XIII aan het hoofd van de katholieke kerk te staan. Een fascinerende reeks, visueel verbluffend, die ook stof tot nadenken bood. Hetzelfde geldt voor het vervolg op die serie: The New Pope. Daarin moet opnieuw een nieuwe paus worden gezocht, want Pius XIII belandde aan het eind van The Young Pope in een coma. Misschien geen spek voor ieders bek, maar absoluut het proberen waard. Bekijk de trailer onderaan deze bladzijde.

• The New Pope, nu te zien op de betaalzender Play More van Telenet

The New Pope (2019): Official Tease 2 | HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *