Georg Ratzinger ernstig ziek: Benedictus XVI. in Regensburg! (update)

Paus Emeritus is in Duitsland

Niemand had dit bezoek meer verwacht: paus Emeritus Benedictus XVI. is momenteel in Duitsland! De reden is de slechte gezondheid van zijn broer Georg Ratzinger.

Emeritus paus Benedictus XVI. vloog donderdagochtend van Rome naar Beieren om zich bij zijn ernstig zieke 96-jarige broer Georg Ratzinger te voegen. Het is misschien de laatste keer dat de twee broers elkaar konden ontmoeten, meldde het bisdom Regensburg. De 93-jarige emeritus paus landde donderdag rond 11:45 uur in München. Bisschop Rudolf Voderholzer uit Regensburg heette hem daar welkom en vergezelde hem op weg naar Regensburg. Benedictus woont in het seminarie van het bisdom Regensburg. De datum van zijn terugreis is nog niet bepaald. De emeritus wordt vergezeld door zijn secretaris, aartsbisschop Georg Gänswein, zijn arts, zijn verpleegster en een religieus. De paus-emeritus nam na overleg met paus Franciscus het besluit om naar zijn broer in Regensburg af te reizen.

‘Ik ben erg blij om emerituspaus Benedictus in Duitsland te verwelkomen’, zei bisschop Georg Bätzing, voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie (DBK). ‘We zijn blij dat hij, die al een paar jaar deel uitmaakt van onze bisschoppenconferentie, naar huis is gekomen, hoewel de aanleiding een trieste is.’ Hij wenst Benedictus XVI de nodige rust om voor zijn broer te zorgen, zegt Bätzing. ‘Mijn gebeden zullen het verblijf van de paus en zijn broer Georg vergezellen’

Het bisdom Regensburg vraagt ​​het publiek om “deze ontmoeting in de privésfeer te respecteren”. Het was een oprechte wens van de twee oude broers om elkaar nog te kunnen zien. ‘Alle mensen die hun medeleven willen betuigen, zijn van harte uitgenodigd tot een ​​stil gebed voor de twee broers.’ (tmg)

aanvulling 23 juni:

Emeritus paus Benedictus XVI is weer terug in Vaticaanstad. De afgelopen dagen was hij in Duitsland om zijn zieke broer te bezoeken.

De voormalige pontifex werd maandagmiddag op het vliegveld in München uitgeleide gedaan door minister-president Markus Söder van de Duitse deelstaat Beieren. Daarna vertrokken Benedictus en zijn begeleiders met een toestel van de Italiaanse luchtmacht terug naar Rome. Een uur later landden zij op vliegveld Ciampino.

De 93-jarige emeritus paus kwam donderdag aan in Regensburg, waar zijn 96-jarige broer Georg Ratzinger woont. Omdat die ernstig ziek is wilde Benedictus XVI (Joseph Ratzinger) hem nog eenmaal terzijde staan. Ook bezocht hij zijn voormalige woning in Pentling, die nu in handen is van de Stiftung Papst Benedikt XVI, en ging hij naar het graf van zijn ouders en zus in Ziegetsdorf om daar te bidden.

bron: katholisch.de

beeld: catholicireland.net/vatican news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *