Moedige Filipijnse benedictines is ‘terroriste’

Zuster Mary John Mananzan © Angie de Silva/Ucanews

De Filipijnse bisschoppenkrijgen al snel gelijk met hun bewering van eerder deze maand dat de nieuwe antiterreurwet misbruikt zou worden  om voorvechters van de mensenrechten  en tegenstanders van president Rodrigo Duterte te muilkorven en indien mogelijk te arresteren. Een van de eerste slachtoffers is  de benedictines Mary John Mananzan, die door de regeringsfunctionaris Lorraine Badoy ervan beschuldigd werd dat zij een handlanger is van een communistische terroristische organisatie.

Met zijn aantijging reageerde Badoy op haar recente post op sociale media waarin zij de veroordeling van de topjournalist Maria Ressa en nieuwsanker Reynaldo Santos jr. als een aanval op de persvrijheid had bestempeld. De zuster uitte ook kritiek op de rechter Rainelda Estacio Montesa, die volgens haar niet veel had onthouden van haar opleiding aan de school van de benedictinessen.

Zr. Mary John heeft in 1984 een vrouwenbeweging opgericht, die snel uitgroeide tot een van de felste tegenstanders van het bewind van de dictator Ferdinand Marcos en leverde op die manier een bijdrage in zijn afzetting in 1986.

Bron: Ucanews/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *