Pakistan: beroep tegen doodstraf al 70 keer uitgesteld

De terdoodveroordeelde Imran Masih is wellicht wereldwijd recordhouder, omdat zijn beroep tegen de terdoodveroordeling al 70 keer werd uitgesteld.

In 2009 werd hij wegens godslastering gearresteerd, enkele weken na de arrestatie van Asia Bibi. Ooggetuigen beweerden dat zij gezien hadden hoe hij bladzijden met verzen uit de Koran in brand had gestoken tijdens het opruimen van zijn kruidenierswinkel in Faisalabad. Volgens zijn advocaat Khalil Tahir Sandhu bevatten hun beschuldigingen vele tegenstrijdigheden. Op basis daarvan ging hij 11 jaar geleden voor het eerst in beroep tegen de terdoodveroordeling.

Inmiddels werd de hoorzitting 70 keer uitgesteld, de laatste op 6 juni.

De belangrijkste reden voor dit uitstel, vermoedt Sandhu, is de angst van de rechters voor wraakacties als zij de christen zouden durven vrijspreken. Die extremistische bendes zijn vastbesloten om mensen die van godslastering – en ook diegenen die het voor hen opnemen – te straffen, of zij nu schuldig zijn of niet. De advocaat onderstreept dat hij vastbesloten is om Imran Masih te blijven verdedigen. In ons land is het niet uitzonderlijk dat mensen eerst worden gearresteerd. Pas daarna wordt gecontroleerd of er daarvoor bewijzen zijn.

Bron: Premier Christian Radio/ACN/kerknet

beeld: © zenit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *