tv-tips voor de komende dagen (vanaf 27/6)

We signaleren waardevolle tv-programma’s die de komende dagen worden uitgezonden. De moeite waard om te kijken of om op te nemen.

Eucharistieviering vanuit Scherpenheuvel

H. MIS •  De eucharistieviering op één en Radio 1 op de dertiende zondag door het jaar, zondag 28 juni 2020, om 10u, komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: ‘Gastvrijheid!’ Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Cantor is Geert Narinx. Het orgel wordt bespeeld door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.

• Eucharistieviering, zondag 28 juni 2020, 10.00u-11.00u, een

Eucharistieviering uit Nederland, 28 juni , 10.00 uur NPO2 Rechtstreekse uitzending vanuit de Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas.

De N van Afrika

Beeld uit 'N: The Madness of Reason'. © Canvas

DOCU • Midden vorige eeuw reisde de Franse avonturier Raymond Borremans naar Ivoorkust om er de allereerste ‘encyclopedie van Afrika’ samen te stellen. Hij overleed toen hij aan de letter N was aanbeland. 
Het is het vertrekpunt voor een documentaire die niet alleen over Borremans gaat, maar ook over ons westerse denken en uiteraard over een ongrijpbaar continent. Bekijk onderaan deze pagina de trailer.

• N: The Madness of Reason, zondag 28 juni 2020, 22.50u-0.35u, Canvas

Volgen en volgers

DOCU • Eenmaal als volgeling opgenomen in een hechte gemeenschap van gelijkgestemden kunnen de twijfels binnensluipen. Vooral in groepen die manipulerende methoden hanteren om hun volgelingen in toom te houden, vergt het moed en kracht om je daaraan te ontworstelen.
Laatste aflevering uit een documentairereeks waarin filosofe Stine Jensen op zoek gaat naar de kracht en de keerzijde van kuddegedrag.

• Dus ik volg, zondag 28 juni 2020, 23.00u-23.35u, NPO2

Roadtrip in een rolstoel

DOCU • Eerste van drie delen van een documentaire waarin filmmaker en rolstoelgebruiker Mari Sanders een ongewone reis door Europa maakt.
Mari Sanders werd door zijn ouders thuis opgevoed, maar hij vraagt zich af hoe zijn jeugd eruit had gezien als hij in een ander land dan Nederland was geboren. Er was een tijd dat mensen met een handicap in een instelling hoorden. En die tijd ligt niet ver achter ons, merken we in de eerste aflevering.
Amper vijf jaar geleden bezet een belangengroep een van de vele instellingen voor mensen met een beperking. Om het grote publiek te confronteren hoe gehandicaptenzorg er in Griekenland uitziet: kinderen aan hun bed vastgebonden, in houten kooien, maar wel met mooie kleurtjes.

• Rolstoel roadmovie, maandag 29 juni 2020, 20.30u-21.15u, Canvas

Apostel Taddeüs en Armenië

DOCU • In de vierde en laatste aflevering van de reisdocumentaireserie Jezus van Nazareth verovert de wereld reist Kefah Allush naar Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus. In 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen, lang voordat Europese landen dat deden. Daarmee werd Armenië de eerste christelijke natie ter wereld.
Het geloof was daar in de eerste eeuw naartoe gebracht door de apostel Taddeüs. Kefah reist langs afgelegen kloosters en grotkerken, op zoek naar Taddeüs’ nalatenschap. 

• Jezus van Nazareth verovert de wereld, dinsdag 30 juni 2020, 20.45u-21.30u, NPO2

N – THE MADNESS OF REASON [TRAILER NL-F

Gepubliceerd door

Kerknet-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *