Minister Kaag naar Rome en Vaticaan

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengt maandagavond 6 juli en dinsdag 7 juli een werkbezoek aan Rome en Vaticaanstad. Het is haar eerste buitenlandse reis sinds de coronacrisis.

De minister heeft maandagavond een werkdiner met de Italiaanse viceminister Emanuela Del Re van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking. Ze spreken onder meer over de gevolgen van de coronacrisis, mogelijkheden om samen op te trekken bij de internationale bestrijding ervan en ontwikkelingssamenwerking.

Verenigde Naties
De bewindsvrouw van D66 ontmoet maandagavond vertegenwoordigers van enkele Nederlandse bedrijven die in Italië actief zijn. Morgenochtend gaat de minister langs bij twee VN-instellingen die in Rome zijn gevestigd: het Wereldvoedselprogramma (WFP) en International Fund for Agricultural Development (IFAD). Kaag spreekt met hen over de internationale aanpak van de coronapandemie.

Sant’Egidio
De minister brengt ook een bezoek aan het hoofdkantoor van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekenorganisatie. Die richt zich onder meer richt op de dialoog tussen godsdiensten, vredesprocessen, bestrijding van aids en humanitaire corridors voor vluchtelingen. Daarna staat een bezoek aan Vaticaanstad op het programma.

Kardinaal Turkson
In het Vaticaan heeft de minister Kaag een ontmoeting met kardinaal Peter Turkson. De prefect van het dicasterie voor Integrale Menselijke Ontwikkeling is ook voorzitter van de Covid-19-commissie die paus Franciscus eind maart instelde. Ook heeft Kaag een gesprek met aartsbisschop Paul Gallagher, secretaris voor de Relaties met de Staten.

bron: kro–ncrv
beeld: © eo-visie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *