VS: ‘Democraten moeten meer pro-life te worden’

Een groep van meer dan 100 Amerikaanse kerkleiders en academici hebben de Democraten opgeroepen om het partijstandpunt over laattijdige abortus af te zwakken.

De handtekeningen werden verzameld op initiatief van Democrats for Life. De ondertekenaars schrijven onder meer dat het op basis van de Bijbel hun plicht is om de stem te verheffen voor diegenen die geen stem hebben. Het is onze overtuiging dat het leven begint bij de bevruchting en dat abortus steeds aan een onschuldige het leven kost.

De ondertekenaars verheugen zich omdat de Democratische Partij voorvechter is van mensenrechten, gelijkheid en eerlijkheid. Maar zij betreuren dat de partij zich niet durft in te zetten voor de rechten en wettelijke bescherming van ongeboren leven. Volgens de ondertekenaars is 80% van de Amerikanen gekant tegen het gebruik van overheidsgeld voor de uitvoering van abortus.

Met de uitbreiding van abortus tot 20 weken (het moment waarop de vrucht buiten de baarmoeder levensvatbaar is) sluit het land zich volgens de ondertekenaars aan bij een bedenkelijk groepje van zeven landen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten, en dat geleid wordt door Noord-Korea.

Bron: Premier Christian Radio/kerknet

beeld: americamagazine.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *