Brabantse weerman 85 jaar

Weerman Johan Verschuuren uit Aarle-Rixtel werd afgelopen donderdag 85 jaar. ,,Als je veel met elkaar praat, kom je overal overheen.”

door Dominique Elshout in het Brabants Dagblad

Zijn vrouw Gerrie zegt het al: ,,Als Johan eenmaal op zijn praatstoel zit… Je hoeft het er bij hem niet uit te trekken.” En inderdaad. Moeiteloos praat Johan Verschuuren een middag vol, bij hem thuis aan tafel in Aarle-Rixtel.

‘Goeiemorrege’ als vanouds

Johan Verschuuren, wie kent hem niet? De man die zowat dertig jaar lang iedere ochtend bij Omroep Brabant een weerpraatje hield, steeds beginnend met een ‘goeiemorrege.’ En dat dan zo onnavolgbaar Brabants uitgesproken dat het zijn handelsmerk werd. Ook nu zal hij het een keer zeggen en het bezoek monsteren, op zoek naar herkenning. Het klinkt als vanouds.

Lees het volledige interview op de site van het Brabants Dagblad

beeld: © omroepbrabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *