Jacobine Geel steunt actie Ons lieve Heer op Solder

Museum Ons lieve Heer op Solder. Fotograaf: Arjan Bronkhorst.

“Van harte zette ik mijn handtekening onder de petitie ‘Houd de Heer op Solder’”, zegt KRO-NCRV-presentator Jacobine Geel. De petitie om het Amsterdamse museum Ons’ lieve Heer op Solder open te houden is in minder dan twee weken na de start al bijna 12.000 keer ondergetekend.

De actie is gestart nadat het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK) begin augustus bekend maakte dat het museum geen subsidie meer krijgt.Het museum had voor de komende vier jaar een subsidieverzoek ingediend van 695.000 euro. De aanvraag is positief beoordeeld, maar het kunstfonds heeft te maken met een tekort aan middelen en daardoor is de aanvraag niet gehonoreerd.

“Ons’ lieve Heer op Solder is een voormalige katholieke schuilkerk in de Amsterdamse binnenstad en inmiddels een klein maar zeer gewaardeerd museum”, zegt Jacobine Geel. “De geschiedenis van deze bijzondere plek is van culturele en religieuze betekenis voor Amsterdam, maar niet alléén voor Amsterdam. Wie hier ronddwaalt wordt niet alleen verrast door de bijzondere schoonheid van het gebouw, maar slaat ook bijna als vanzelf aan het denken over verdraagzaamheid en hoe ontwrichtend het is als we die waarde loslaten. Dus als u het nog niet deed: teken deze petitie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *