Jongerenontmoeting Taizé een jaar uitgesteld

Broeder Alois © Taize

De oecumenische gemeenschap van Taizé in Bourgondië heeft woensdag bekendgemaakt dat er dit jaar rond de jaarwisseling, door de coronapandemie, voor het eerst geen Europese jongerenontmoeting zal plaatsvinden. De oecumenische bijeenkomst van jongeren wordt uitgesteld en zal plaatsvinden van 28 tot 31 december 2021. De ontmoeting zal wel nog zoals gepland in de Italiaanse industriestad Turijn plaatsvinden.

Vertegenwoordigers van de waldenzen, baptisten, adventisten, en van de Roemeens-orthodoxe, lutherse-evangelische en de katholieke Kerk in Turijn, nodigden de gemeenschap van Taizé al in 2017 onder impuls van de aartsbisschop van Turijn, Cesare Nosiglia, naar de Noord-Italiaanse stad uit.

Tussen Kerst en Nieuwjaar komt elk jaar een 20.000-tal gelovige jongeren uit heel Europa samen voor de internationale Taizé-jongerenbijeenkomst, die in het teken staat van verdieping en ontmoeting. Maar het is cruciaal dat die bijeenkomst in veilige omstandigheden kan plaatsvinden. Onze keuze viel op Turijn, omdat dit de thuisbasis is van een sterke oecumenische beweging, laat de Taizé-gemeenschap in een persbericht weten.

Bron: Vaticannews.va/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *