Onze 5 tv-tips voor de komende dagen (vanaf 15/8)

De redactie signaleert vijf waardevolle tv-programma’s die de komende dagen worden uitgezonden. De moeite waard om te kijken of om op te nemen.

Eucharistie Maria Tenhemelopneming

H. MIS • Op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, zaterdag 15 augustus 2020, om 11u, komt de Eurovisieviering vanuit de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Voorganger is Mgr. Koen Vanhoutte, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. Concelebrant is Guy De Keersmaecker. Diakens Louis Apers en Jan Van Gelder assisteren. Cantor is Johan Van Bouwelen. Peter Pieters bespeelt het orgel.

• Eucharistieviering, zaterdag 15 augustus 2020, 11.00u-12.00u, een,
NPO2


Samen op zoek
Beeld uit 'Bin Jip' © YouTube

FILM • Tae-suk is een zwerver. Hij ‘logeert’ in lege en tijdelijk verlaten huizen. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, en herstelt als wederdienst enkele spullen en doet zonodig de was. Op een dag sluipt hij per ongeluk een luxueus huis binnen waar nog wél iemand verblijft: de jonge Sun-hwa houdt er zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt. Wanneer Tae-suk haar ontdekt, gaat hij er onmiddellijk vandoor, maar later keert hij terug en neemt Sun-hwa mee. Voortaan deelt ze zijn zwerversbestaan. De twee wisselen geen woord, maar worden langzaamaan verliefd op elkaar. Beiden zoeken ze een uitweg uit hun uitzichtloze leven.

• Bin-jip, zaterdag 15 augustus 2020, 22.35u-0.05u, Canvas

De ‘first lady’ van het Derde Rijk

DOCU • Het is 1 mei 1945. In de ondergrondse bunker van Adolf Hitler in Berlijn vergiftigt Magda Goebbels, de echtgenote van propagandaminister Joseph Goebbels, haar zes kinderen, waarna zij en haar man zelfmoord plegen. Hoe komt het dat de jonge en geëmancipeerde Magda, die zelf een Joodse stiefvader had, op korte tijd zo radicaal werd? Aan de hand van getuigenissen van nabestaanden en interviews met specialisten reconstrueert documentairemaker Antoine Vitkine de bijzondere levensloop van de echte first lady van het Derde Rijk.

• Magda Goebbels, maandag 17 augustus 2020, 21.30u-22.25u, Canvas

Het leven van een eenzaat

FILM • Ontroerende animatiefilm voor volwassenen over een vereenzaamde man die een eentonig bestaan leidt. Hij is gespecialiseerd in klantenservice, maar zelf slaagt hij er niet in om warme menselijke contacten aan te gaan. Bekijk de trailer onderaan deze pagina.

• Anomalisa, donderdag 20 augustus 2020, 21.30u-23.00u, Canvas

De muziek van de Roma

DOCU • Meeslepende documentaire over de Roma aan de hand van hun muziek en muzikanten: Esma Redzepova-Teodsievska, Jony Iliev en Marinel Sandu.

 Tot 6 september online te bekijken op Arte.tv.

ANOMALISA – Trailer (2015) – Paramount Pictures

bron> Kerknet-redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *