Uniek project ter bevordering religieuze verdraagzaamheid in Wenen

Paus Franciscus en grootimam Achmad Al-Tayyeb tekenen een Verklaring voor Wereldvrede tijdens een historische ontmoeting in Abu Dhabi © Vatican News on Facebook

Van de week is het project gepresenteerd voor de oprichting van de Campus van Godsdiensten in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. 44 architecten-kantoren dienden een voorstel in voor het project, inclusief gebedsruimtes, vergaderzalen, gemeenschappelijke tuinen en zelfs een contemplatieve dakruimte. Het stadsbestuur koos uiteindelijk voor het ontwerp van het Weense architectenbureau Burtscher-Durig ZT GmbH.

Er verlenen niet minder dan acht geloofsgemeenschappen medewerking aan het project. Het stadsbestuur van Wenen van zijn kant stelt een stuk grond ter beschikking. Het initiatief moet een impuls geven aan de interreligieuze samenwerking en verdraagzaamheid, door het scheppen van een ruimte waar de godsdiensten – op basis van gelijkwaardigheid – ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen.

De voorstelling van het project had plaats in het stadhuis van Wenen, in aanwezigheid van kardinaal Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen, en vertegenwoordigers van de andere erkende erediensten die meewerken aan het interreligieuze project.

Bron: Vaticannews.va/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *