Zes vrouwen topadviseur Vaticaanse financiën

Lesile Jane Ferrar een van de pasbenoemde vrouwen

Paus Franciscus heeft zes vrouwen en één man aangesteld als nieuwe lekenleden van de Raad voor de Economie. Het is de eerste keer dat vrouwen in dit gremium van de Romeinse Curie vertegenwoordigd worden. Zij krijgen meteen een taak als financieel topadviseur van het Vaticaan, meldt de Wall Street Journal.

De in 2014 door paus Franciscus opgerichte raad heeft enerzijds de bevoegdheid om toezicht houden op het beheer van de financiën en de onroerende goederen van de Heilige Stoel en Vaticaanstad, en anderzijds om financieel advies te geven, inclusief over het aanscherpen van de regels voor meer financiële transparantie.

De nieuwe lekenleden zijn:

  • de Duitse professor Charlotte Kreuter-Kirchhof van de Heinrich-Heine Universiteit in Düsseldorf;
  • de Duitse financiële expert Marija Kolak van de Berliner Volksbank, tevens voorzitter van het Bundesverband der Deutschen Volksbanken und Raiffeisenbanken;
  • de Spaanse onafhankelijke beleggingsspecialist María Concepción Osácar Garaicoechea;
  • de Spaanse jurist Eva Castillo Sanz;
  • de Britse Labourpolitica, in dienst van financieel dienstverlener HSBC en voormalige staatssecretaris van onderwijs Ruth Mary Kelly;
  • de Britse Lesile Jane Ferrar, voormalige schatbewaarder van prins Charles;
  • de Italiaanse econoom Alberto Minali.

Franciscus hernieuwde tevens het raadslidmaatschap van kardinaal Péter Erdő, kardinaal Odilo Pedro Scherer, kardinaal Gérald Cyprien Lacroix, kardinaal Giuseppe Petrocchi, kardinaal Joseph William Tobin en kardinaal Anders Arborelius.

bron: vatican news/kro-ncrv

beeld:https-2.amazonaws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *