Een nieuw gezicht

U hebt er misschien niet wakker van gelegen maar de redactie van onze “zuster” het maandblad De Roerom, wel. Samen met vormgever Michel Dankers is er de afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuw gezicht van uw vertrouwde maandblad, dat met het komende septembernummer aan zijn 35e jaargang begint. Bewaren wat vertrouwd is, dat is één van de kenmerken van De Roerom, maar ook steeds op zoek naar het nieuwe en uitdagende voor mensen als u, die belangstelling hebben voor wat er zich afspeelt op het raakvlak van samenleving, geloof, zingeving, kunst en kerk. In dat spoor ging ongeveer 15 jaar geleden ook deze website van start.

Iedere maand opnieuw een aflevering bij u in de bus doen vallen, om dat mogelijk te maken is noeste arbeid nodig. Het is altijd weer spannend om de deadline te halen. Dat is een prettige spanning. De laatste maanden werd het nog boeiender om aan De Roerom te werken omdat we ons opnieuw allerlei vragen stellen: waar zijn onze lezers in geïnteresseerd in deze onzekere tijd? Hoe kunnen we daarop inspelen en kunnen we ook over onze grenzen heen kijken, zonder elkaar daarbij uit het oog te verliezen. Kunnen we waar De Roerom voor staat nog scherper in het oog krijgen, opnieuw formuleren misschien? Kunnen maandblad en website beter inspelen op elkaars sterke kanten en eigen mogelijkheden?

35 jaar kent ons blad een trouwe schare abonnees, 35 jaar werken praktisch alle medewerkers aan het blad op vrijwillige basis. Dat is een prestatie van formaat. De ontwikkelingen gaan nog verder… samenwerking met de Mariënburg was al aan de orde in het gezamenlijk uitgeven van de (gratis) digitale nieuwsbrief Opzien. Vanuit de Mariënburg is de vraag gekomen of verdere samenwerking mogelijk en haalbaar is. Het bestuur van de Stichting De Roerom heeft daar ook wel oren naar… we hopen dat u concrete resultaten van wat we samen delen in de komende maanden, in het maandblad (en op deze website) te zien zal zijn. En we blijven daarbij natuurlijk gespitst op uw reacties, want wat er ook gebeurt De Roerom wil graag uw trouwe maandelijkse metgezel blijven.

En wat natuurlijk ook heel mooi zou zijn? Meer abonnees, er is wat dat betreft altijd plaats voor meer. Misschien kunt u familieleden of vrienden verrassen met een geschenkabonnement? Het kost u € 37,50 voor tien nummers…. U kunt ook een proefabonnement aanvragen: 3 nummer

Vrouwenrechten
Vrijwilligers
Webinar
Wereldkerk
Zondagmijmeringen
Zorg

s voor € 10. Een e-mail naar de administratie en het komt in orde.

Vanaf 16 september kunt u het eerste nummer van de nieuwe jaargang ook digitaal bekijken op deze site.

Bart Verreijt webmaster

beeld: © Marianne Schellekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *