Kardinaal Tagle positief getest op het coronavirus

Kardinaal Luis A. Tagle is afgebeeld op deze foto uit 2014, gemaakt in Washington. (CNS foto / Tyler Orsburn)

Kardinaal Luis Antonio Tagle, het hoofd van het krachtige evangelisatiekantoor van het Vaticaan en een nauwe medewerker van paus Franciscus, heeft positief getest op het coronavirus, bevestigde het Vaticaan op 11 september. Tagle keerde terug naar zijn geboorteland Filippijnen voor een bezoek daar en testte positief bij zijn aankomst in Manilla op 10 september zonder enige symptomen te vertonen, vertelde Matteo Bruni, het hoofd van het Vaticaanse persbureau, aan NCR.

Bruni zei dat het Vaticaan nu contact zoekt met degenen waarvan bekend is dat ze de afgelopen dagen contact hebben gehad met Tagle. Hij zei ook dat de kardinaal eerder op 7 september was getest, met een negatief resultaat, wat aangeeft dat de periode van mogelijke overdracht van het virus kort zou moeten zijn. 

Van Tagle is bekend dat hij Franciscus voor het laatst ontmoette op 29 augustus, toen de paus hem ontving voor een officieel bezoek in zijn rol als prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van Volkeren. De kardinaal, 63 jaar oud en bekend om zijn minzame en genereuze houding, wordt algemeen gezien als een mogelijke toekomstige paus.

Tagle was van 2011-2019 aartsbisschop van Manilla. 

bron: Joshua J. McElwee, correspondent van NCR Vaticaan.  jmcelwee@ncronline.org 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *