VS: “De verkiezingen gaan niet alleen over abortus”

De bisschop van Pittsburgh, David Zubik, raadt de katholieke gelovigen in zijn bisdom aan om bij de komende presidentsverkiezingen niet alleen aandacht te schenken aan het standpunt van de partijen over abortus. Het is waar dat het recht op leven eigenlijk het “hoofdonderwerp” is, zei de bisschop in een brief op de homepage van zijn bisdom in de staat Pennsylvania. Maar het recht op leven gaat over veel meer dan abortus.

Zubik schrijft letterlijk: “Op het moment van het uitbrengen van onze stem moeten we nadenken over de meest kwetsbaren. Dat gaat van kinderen – geboren of ongeboren – tot bejaarden, tot minderheden, tot gehandicapten, immigranten en werklozen. ”Racisme, klimaatverandering, mensenhandel en de doodstraf vormen ook een grote bedreiging voor het leven.

“Vanuit het standpunt van de katholieke sociale leerstelling zijn er moeilijkheden met elk programma van de grote partijen”

De bisschop wijst erop dat noch de Republikeinen, noch de Democraten “de leer van de Kerk volledig weerspiegelen”. Daarom moeten katholieken goed nadenken en bidden voordat ze stemmen.

Tijdens deze weken krijgt hij dikwijls de vraag of hij een aanbeveling kan doen voor een van de twee kandidaten, zegt Zubik. Maar dat ziet hij niet als zijn rol. “Ik zie echter dat velen van jullie grote druk voelen bij deze keuze, die misschien wel de meest controversiële van ons leven is. Vanuit het standpunt van de katholieke sociale leerstelling zijn er moeilijkheden met elk programma van de belangrijkste partijen en de overeenkomstige kandidaten. “

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 3 november. De katholieke kerk is de geloofsgroep met het grootste aantal leden in Pennsylvania, dat wordt beschouwd als een omstreden en belangrijke staat voor de verkiezingsuitslag. Pennsylvania had lange tijd een meerderheid van stemmen voor de Democratische kandidaat, maar stemde vier jaar geleden bij de presidentsverkiezingen voor Republikein Donald Trump.  

(bisdom pittsburgh / kna – sk)
 beeld: © post-gazette.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *