Adviesraad kardinalen eens over hervorming Curie

Het overleg van de raadgevers van de paus in september 2019 © Vatican Media

De groep van kardinalen die paus Franciscus adviseren bij de reorganisatie van de Romeinse Curie telt nog maar 6 leden. Zij hebben dinsdag 13 oktober online overlegd over de hervormingen van paus Franciscus die gestalte moeten krijgen in de nieuwe apostolische grondwet. Paus Franciscus verzekerde de leden van de K6 dat die hervormingen inmiddels al volop aan de gang zijn, zowel administratief als financieel.

Sinds februari heeft de groep niet meer vergaderd. Door de corona-pandemie moest dat keer op keer uitgesteld worden. Dinsdag waren de kardinalen Pietro Parolin en Giuseppe Bertello  ter plaatse aanwezig. De kardinalen Óscar Rodríguez MaradiagaReinhard MarxSean Patrick O’Malley en Oswald Gracias namen deel via een videoverbinding.

De K6 raakte het naar verluidt eens over de nieuwe versie van de grondwet. Volgens een communiqué van de Vaticaanse persdienst wordt die tekst nu voorgelegd aan de verschillende dicasteries (ministeries) van het Vaticaan.  Het volgende overleg heeft plaats in december.

Bron: I.Media/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *