Lichtsculptuur Sint Maarten

Ieder jaar vormen prachtige lichtsculpturen het hart van de Sint Maarten Parade in Utrecht. Ook dit jaar hebben kunstenaars samen met Utrechters uit alle wijken grote verlichte sculpturen gemaakt. Deze beelden zijn geïnspireerd op de lampions waarmee de kinderen met Sint-Maarten langs de deuren gaan. Museum Catharijneconvent is verheugd ze van 17 oktober tot en met 4 november in de Sint-Catharinakathedraal te kunnen tonen.

Festiviteiten rondom Sint-Maarten

Verhalen van licht is een onderdeel van de festiviteiten die worden georganiseerd rondom de feestdag van Sint-Maarten, de stadsheilige van Utrecht. Sint-Maarten deelde zijn mantel met een bedelaar en werd daarmee een symbool van barmhartigheid en solidariteit.

De tentoonstelling Verhalen van licht is van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken in de Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36 in Utrecht. Het is niet nodig te reserveren. Meer informatie is te vinden op www.catharijneconvent.nl.

Verbinden

Lichtsculptuur in de Catharinakerk, foto Billie-Jo Krul

Ook dit jaar is Museum Catharijneconvent trotse partner van de Sint Maarten Parade, die wegens coronamaatregelen op alternatieve wijze plaats zal vinden. Samen met de Sharing Arts Society en de Stichting Sint Maarten Utrecht zet het museum zich in om de betekenis van het Sint-Maartensfeest op een vernieuwende wijze relevant te maken en Utrechters met elkaar te verbinden.

Verhalen van licht is mede mogelijk gemaakt door medewerking van de parochie van de Sint-Catharinakathedraal en met steun van Fonds MuseumCatharijneconvent, BankGiro Loterij, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Van Baaren Stichting.

beeld: https://sintmaartenutrecht.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *