Onze 5 tv-tips voor de komende dagen (vanaf 17/10)

De redactie signaleert waardevolle tv-programma’s die de komende dagen worden uitgezonden. De moeite waard om te kijken of om op te nemen.

Dansen voor Mengele

GESPREK • Jacobine Geel praat met drie gasten die een wending in hun leven meemaakten en daar levenslessen uit trokken. De bekende en inmiddels 93-jarig psychotherapeut Edith Eva Eger zal meepraten over de onderwerpen en haar levenslessen delen met de gasten. Edith Eva Eger overleefde ternauwernood het vernietigingskamp Auschwitz, waar ze moest dansen voor de beruchte dokter Josef Mengele. Ze schreef het indrukwekkende boek over haar oorlogsherinneringen De Keuze / Leven in vrijheid. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Het Geschenk – 12 lessen die je leven kunnen redden.

• Jacobine, zondag 18 oktober 2020, 7.55u-8.30u, NPO2

Eucharistievieringen
Vlaanderen: vanuit Ver-Assebroek

De eucharistieviering van de negenentwintigste zondag in de tijd door het jaar komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk uit Ver-Assebroek. Het thema van de viering is ‘Maria leert ons luisteren aan Jezus’ stem’. 
Voorganger is Mgr. Lode Aerts, bisschop van Brugge. Concelebranntevan uit Baarnn zijn Kan. Adelbert Denaux en pastoor Stani Schoonheere osb. Diaken is Eric De Rous. Op orgel speelt Jan Hooft en cantor is Roel Vansevenant.
• Eucharistieviering, zondag 18 oktober 2020, 10.00u-11.00u, Canvas

Nederland: van uit Baarn
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Nicolaaskerk te Baarn. Celebrant: rector Patrick Kuipers.
Muzikale ondersteuning:
Leden van het Sint Martinuskoor, Hoogland o.l.v. Ronald de Hanan.
Organiste: Annemieke Jussen.


Van X Factor tot een eigen kerk

DOCU • Sharon Kips won als 20-jarige de allereerste Nederlandse editie van de zangwedstrijd X Factor en dat maakte haar tot een nationale beroemdheid. Ze maakte haar ambitie als zangeres waar, nmaar een internationale doorbraak bleef uit. Vijf jaar geleden startte ze samen met haar man een kerk in Haarlem, Re Connect. Haar geloof is in al die jaren gegroeid. Ze heeft steeds meer oog gekregen voor de onvoorwaardelijke liefde van God.

• Andries, zondag 18 oktober 2020, 12.35u-13.03u, NPO2

Trump

DOCU • Donald Trump is alom bekend.n

Hij heeft van de Amerikaanse politiek een ware realityshow gemaakt. De wereld had nog nooit een president als hij gezien. Met zijn aanpak als zakenman en zijn ervaringen als realityster in Washington, heeft hij het presidentschap helemaal op zijn kop gezet. Aan de hand van getuigenissen van vertrouwelingen, collega’s en tegenstanders volgen we in deze documentaire de tocht die de controversiële president al heeft afgelegd. We ontdekken hoe hij het presidentschap heeft veranderd en hoe het presidentschap hem heeft veranderd.n

• Trump: the White House Years, zondag 18 oktober 2020, 20.10u-21.10u, Canvas

De wereld van Instagram

DOCU • Achter de perfecte plaatjes op Instagram gaat een harde realiteit schuil. Drie succesvolle Instagram-influencers wornden, na tien jaar de vruchten te hebben geplukt van hun influencerstatus, ingehaald door de volgende generatie. Hoever zijn ze bereid te gaan om hun ‘beroep’ als influencer uit te blijven oefenen en hoe kijken ze naar deze nieuwe generatie? Filosoof en journalist Doortje Smithuijsen en regisseur Willem Timmers vragen de vrouwen naar hun carrière, waarbij ook de mindere kanten van hun leven als influencer aan bod komen: de onzekerheid die het constant maar naar jezelf kijken veroorzaakt en hoe het voelt als je volgers verliest.

• Volg je me nog?, donderdag 22 oktober 2020, 21.40u-22.35u, NPO3

bron: kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *