Opschorting audiënties paus

Het Vaticaan laat weten dat de wekelijkse audiënties van paus Franciscus voorlopig worden opgeschort. Dit is het gevolg van de ontdekking dat een deelnemer aan de audiëntie van 21 oktober positief testte

Het is belangrijk om de risico’s voor de bezoekers zoveel mogelijk te vermijden, aldus de Vaticaanse persdienst (donderdag). Vanaf aanstaande woensdag spreekt Franciscus de gelovigen opnieuw toe, via een live-uitzending vanuit de Pauselijke Bibliotheek.

Na het uitbreken van de pandemie in het voorjaar, toen een algemene avondklok in Italië wserd afgekondigd, verving de paus ook al de wekelijkse bijeenkomsten met pelgrims en bezoekers in maart door videotoespraken. Sinds begin september werden de audiënties gehouden voor grotere groepen op de binnenplaats van het Apostolisch Paleis en in de audiëntiezaal. Het niet in acht nemen van de anderhalve meter afstand evenals het afzien van een mondkapje door de paus veroorzaakte kritiek.

Geen bad in de menigte

Pas bij de laatste bijeenkomst vroeg Francis om begrip dat hij zich niet in de menigte begaf en hij riep op tot naleving van overheidsvoorschriften. Afgelopen woensdag drong hij bij de algemene audiëntie aan op voorzichtigheid jegens “deze dame die zichzelf Covid noemt en die ons laat lijden”.

Op 28 november is de paus van plan 13 bisschoppen en priesters tot kardinaal te verheffen. Het college van kardinalen met andere geestelijken, evenals de familieleden van de nieuwe kardinalen en andere gelovigen, worden gewoonlijk uitgenodigd voor dit zogenaamde consistorie. Het Vaticaan heeft nog niet laten weten hoe de ceremonie zal verlopen.

bron: Sala Stampa

beeld: © angelusnews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *