‘Twintigers’: Zalig divers en openhartig, ook over geloof

Jarenlang interviewde Kathy Lindekens jongeren geboren op de millenniumdrempel. Het resultaat kreeg de titel ‘TWINTIGERS, een briljante generatie’.

Kathy Lindekens, tot voor kort jongerenadviseur van de VRT, interviewde talrijke millennials over wat hen bezighoudt en hoe ze naar het leven en de wereld kijken. Straffe verhalen, die verpakt werden als podcasts, video’s en in een boek. Allemaal onder de titel Twintigers. Een briljante generatie. 

In onderstaande video stellen enkele jongeren zich voor aan de kijker, waarbij je meteen een idee krijgt van de rijke diversiteit van het project. In de video daaronder gaan diezelfde jongeren in gesprek over identiteit en geloof.

Twintigers over geloof

Ook de podcasts zijn een aanrader. Beluister bijvoorbeeld het verhaal van Angelique Van Ombergen, neurowetenschapster aan het Europees ruimtevaartagentschap ESA. Van kleins af was ze met atlassen en National Geographic in de weer en dat was niet vanzelfsprekend, want na de scheiding van haar ouders werd ze opgevoed door haar grootouders die zelf geen hogere studies hadden genoten.

bron: Kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *