Bisschoppen lanceren website voor Kerstmis

De rooms-katholieke bisschoppen van Nederland hebben vandaag Vierkerstmis.nl gelanceerd. De website is gemaakt zodat iedereen het hoogfeest van de Geboorte van Christus kan vieren, ook als er geen plek is in de kerken vanwege het coronavirus.

“Er kan waarschijnlijk maar een beperkt aantal mensen bij elke kerstviering zijn, maar Kerstmis is te belangrijk om niet te vieren. Het hoogfeest kan mensen bemoedigen”, zeggen de bisschoppen. Op de website staan liturgieboekjes voor alle zondagen van de advent en de kersttijd.

VIERKERSTMIS.nl

Morgen is het de eerste Zondag van de Advent, oftewel de eerste dag van het liturgisch jaar B. Met de boekjes kunnen mensen zich thuis voorbereiden op het grote feest van de Menswording van God.

Via de site kunnen kerkgangers ook parochies in de buurt vinden om te kijken of ze een plek kunnen reserveren voor een deelname aan een Heilige Mis. Ze kunnen ook klikken op een livestream van een viering. De site wordt in de komende weken nog aangevuld met tips om kerst thuis te vieren met het gezin en een videoboodschap van de bisschoppen.

De Protestantse Kerk in Nederland heeft op de eigen website een aparte hoek ingericht voor advent en kerst. Daarop is onder meer een Ideeënbank en een online-adventskalender te vinden.

bron:kro-ncrv.nl/katholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *