Goudschat aangetroffen bij ex-medewerker Vaticaan

In Italiaanse kranten wordt uitvoerig bericht over een kostbare schat aan goud en geld, die bij een huiszoeking bij Fabrizio Tirabassi, een voormalige penningmeester van het Vaticaan, aan het licht kwam.

Volgens journalist Emiliano Fittipaldi ontdekte de Italiaanse politie tijdens de huiszoeking op vraag van het Vaticaan en in het raam van een onderzoek naar geldzwendel een grote hoeveelheid gouden en zilveren munten, samen met een bedrag van 600.000 euro aan contant geld. De munten hoeven overigens niet meteen een bewijs te zijn van diefstal, omdat de vader van Fabrizio een winkeltje had vlakbij het Sint-Pietersplein, waar hij zijn hele leven lang postzegels en munten verhandelde. Volgens Fabrizio was het cashgeld zijn spaargeld.  

De Italiaanse financiële politie, vergezeld van gendarmes van het Vaticaan, nam tijdens de huiszoeking op bevel van de onderzoeksrechter ook documenten en computers in het huis van de verdachte in beslag. Zo hoopt men een duidelijker zicht te krijgen op zijn betrokkenheid bij een dubieuze investering in onroerend goed. Bij het onderzoek van het Vaticaan naar verduistering, fraude, witwassen van geld en corruptie vonden eerder al verschillende andere huiszoekingen plaats.

Bron: Kathpress.at/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *