ONLINE TENTOONSTELLING: IK KOM TEVOORSCHIJN

Van 1 – 30 november 2020 lanceert Stichting Kunst uit geweld de online tentoonstelling


“Ik kom tevoorschijn” – Kunst vanuit verhalen van huiselijk geweld en/of seksueel misbruik tijdens de corona-crisis”. Deze tentoonstelling gaat over hoe mensen de corona crisis hebben beleefd vanuit de achtergrond van huiselijk geweld en / of seksueel misbruik.  De kunstenaars vertellen ons over hoe zij de corona-crisis hebben beleefd en delen hun Kunst met ons.

Deelnemers zijn:

Jimmy Groen, Jennie Sloof, Mariëtte Schrijver, Hilde Moreel,  Janneke Nijboer

Marycoba , Askoa, Ingrid von Weersch , Esther Veerman. 

Uniek is dat de kunstenaars allen ervaringsdeskundig zijn, en dat het delen van hun verhalen door middel van Kunst hen mede heeft geholpen om te vertellen over hun ervaringen. Dat wat niet verteld kan worden wordt op indrukwekkende wijze uitgedrukt in kunstzinnige uitingen. Door naar de Kunst te kijken, ervaart de toeschouwer iets van wat de Kunstenaar (als kind) heeft doorgemaakt.

Stichting Kunst uit geweld heeft tot doel om tijdens deze maand de gevolgen van huiselijk geweld meer zichtbaar te maken, en zo een bijdrage te leveren aan de strijd om huiselijk geweld een halt toe te roepen. Juist tijdens de corona crisis lijkt er een toename te zijn van huiselijk geweld. Ieder mens verdient respect en leven in een veilige omgeving.

Klik hier om naar de website te gaan waar je de tentoonstelling kunt bekijken.

beeld:© hilde moreel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *