Parochies in Frankfurt zijn solidair met kunstenaars

Kerk en kunst kunnen elkaar wederzijds verrijken in deze coronatijd © Bisdom Limburg (D)

De stadspastoraal in de Duitse stad Frankfurt heeft een opmerkelijke solidariteitsproject gelanceerd naar aanleiding van de coronapandemie. Onder het motto: Kunst-Cultuur-Kerk! krijgen parochies een budget ter beschikking om kunstenaars allerhande te engageren voor recitatie, zang, muziek of dans.

Per parochie is een budget van 1.250 euro beschikbaar om free Lance kunstenaars te engageren, legt stadsdeken Johannes zu Eltz uit. Hij is ervan overtuigd dat kunstenaars uitgerekend in deze periode van de advent en de kersttijd een belangrijke verrijking voor de parochies kunnen betekenen. Tegelijk kunnen wij kunstenaars die freelance of op zelfstandige basis werken en die zich in kwetsbare situatie bevinden op een duwtje in de rug geven.

Deken Johannes zu Elst verwacht persoonlijk vooral veel respons van woordkunstenaars, die ons kunnen helpen om oude teksten op een nieuwe manier te herontdekken en ons kunnen helpen om die teksten op een heel andere manier te beluisteren dan wat wij gewoon zijn. In zijn brief aan de parochies verduidelijkt hij dat enkele beroepsmensen, die voor hun inkomen van kunst afhankelijk zijn en die momenteel geen inkomen door een vast contract hebben, kunnen geëngageerd worden.

De bekende violiste Anne-Sophie Mutter heeft alvast toegezegd dat zij de avondmis op 6 december in de kathedraal van Frankfurt mee vorm wil geven, gratis. Recent ook riep de Duitse Orkestvereniging (DOV) de katholieke en de protestantse kerken in Duitsland op om een podium te geven aan muzikanten, die door de coronabeperkingen nauwelijks nog de kans krijgen om op te treden.

Bron: Katholisch.de/kerknet

Lees meer over het originele initiatief van stadspastoraal Frankfurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *