4 februari wordt Dag van de Broederlijkheid

Paus Franciscus en grootimam Achmad Al-Tayyeb tekenen een Verklaring voor Wereldvrede tijdens een historische ontmoeting in Abu Dhabi

De Verenigde Naties hebben 4 februari, de verjaardag van de ondertekening in 2019 van het document Menselijke broederlijkheid – Voor wereldvrede en samenleven door paus Franciscus en grootimam van al-Azhar Ahmad Al-Tayyeb, uitgeroepen totInternationale Dag van de Menselijke Broederlijkheid. VN-lidstaten worden in de VN-resolutie ook opgeroepen om die dag vanaf 2021 jaarlijks te vieren.

De invoering gebeurt op voorstel van een interreligieuze werkgroep – onder leiding van kardinaal Miguel Angel Ayuso Guixot, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog – die door de twee religieuze leiders werd opgericht om na te gaan hoe de aanbevelingen uit het document concreet gestalte kunnen krijgen. De werkgroep zal ook initiatieven ontwikkelen voor de bevordering van de interreligieuze dialoog en de strijd tegen discriminatie en religieus geweld.

De resolutie moedigt lidstaten nog aan om te blijven werken aan een cultuur van vrede om bij te dragen aan vrede en duurzame ontwikkeling. Dit vereist inspanningen van de internationale gemeenschap voor de bevordering van de vrede, verdraagzaamheid, inclusie, verstandhouding en de solidariteit.

Lees het document Menselijke broederlijkheid – Voor wereldvrede en samenleven (in het Nederlands) van paus Franciscus en grootimam Ahmad Al-Tayyeb.

Bron: I.Media/kerknet

beeld: © vatican news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *