Dag van het Jodendom op komst

Jaarthema 2021: “Plaats van samenkomst”

De Dag van het Jodendom (17 januari 2021) beoogt kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. Tevens wil dit initiatief de actieve dialoog tussen joden en christenen stimuleren.

Voor de Dag van het Jodendom 2021 staat de plaats van samenkomst rondom het Woord Gods in kerk en synagoge centraal. We staan stil bij de plaats waar gelovigen samenkomen in naam van God. Hoe helpt het gebouw om de ontmoeting met God tot stand te brengen? Spreekt God tot ons door de Heilige Schrift? Rondom deze vragen is het thema voor 2021 opgebouwd. Klik hier voor het werkmateriaal

Lees alle berichten in het kader van het jaarthema “Plaats van samenkomst”

Iemand die een grote bijdrage aan de verstandhouding tussen joden en christenen heeft geleverd is rabbijn Awraham Soetendorp. Kijk en luister naar hem in de volgende video en u zult begrijpen waarom.

Sinds de politiek in ons land de kleine zendgemachtigden uit het bestel heeft verwijderd is het voor kerken en andere groeperingen op religieuze grondslag en zingeving moeilijker geworden om hun geluid tussen alle amusement en commerciegeweld te laten opvallen.
Een van de mooie initiatieven is Orot Joodse Televisie, een televisiekanaal op internet dat een eigentijds Joods gezicht laat zien op facebook en zo werkt aan een steeds beter begrip van het Jodendom. Aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *