Vaticaan: aandacht voor katholieke Bijbelzondag

‘Besef voor het belang van de Heilige Schrift versterken’

Bijbellezingen in de rooms-katholieke eucharistie(beeld Cathopic)

Wanneer katholieken op 24 januari 2021 voor de tweede keer hun jaarlijkse bijbelzondag vieren, is dat een uitgelezen mogelijkheid om de Schrift nog duidelijker een plek te geven in de liturgie en het persoonlijk geloofsleven, schrijft de Vaticaanse kardinaal Robert Sarah.

Sarah maakt van de komende ‘Zondag van het Woord van God’ gebruik om nu ‘opnieuw een besef van het belang van de Heilige Schrift in ons geloofsleven op te wekken, te beginnen met haar weerklank in de liturgie, die ons in een levende en voortdurende dialoog met God plaatst’.

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: © cathopic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *