13 procent van wereld-bevolking heeft helft van vaccins

Van de Vlaamse liturgisch textielatelier Slabbinck, mondmasker met vredesduif. © Slabbinck

Misereor, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK), ondersteunt ten volle de oproep van paus Franciscus om ervoor te zorgen dat de coronavaccins universeel toegankelijk zijn. Ze herinnert eraan dat nauwelijks 13 procent van de wereldbevolking over meer dan de helft van alle wereldwijd beschikbare coronavaccins beschikt.

Misereor vraagt de tijdelijke opschorting van patenten zodat vaccins betaalbaar worden en snel kunnen geproduceerd worden.

Wij roepen Duitsland en de EU op om een gelijke toegang tot de vaccins te garanderen, zegt Pirmin Spiegel, algemeen directeur van Misereor. Dat impliceert volgens hem ook de financiële steun die noodzakelijk is om in de landen met een hoog armoedecijfer bevolking te kunnen vaccineren. Laten wij onszelf niet vooor de gek houden. Wij kunnen deze pandemie niet overwinnen als wij die alleen bij ons thuis bestrijden. Door de pandemie louter lokaal te bestrijden, dreigen bovendien varianten te ontstaan die nog veel moeilijker te bestrijden zullen zijn.

bron: kerknet/misereor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *