Patriarch Bartholomeüs organiseert conferentie over klimaat

Patriarch Bartholomeus aan de VU van Amsterdam © orthodox aartsbisdom van België

Oecumenisch patriarch van Constantinopel Bartholomeüs, die omwille van zijn inzet voor het milieu de groene patriarch wordt genoemd, organiseert eind van de maand een onlineconferentie over Covid-19 en de klimaatverandering. De deelnemers zullen er proberen lessen te trekken uit de coronapandemie.

De vierde editie van de zogenaamde Halkiconferenties (genoemd naar het seminarie van Halki, het door de Turkse overheid gesloten grootseminarie en opleidingscentrum van het oecumenische patriarchaat van Constantinopel) zal plaatsvinden van 26 tot 28 januari.

Belangstellenden kunnen zich online inschrijven. De conferentie richt zich tot theologen, wetenschappers en milieuactivisten. Deelnemers krijgen de kans om online vragen te stellen. De experts zullen vragen behandelen als: Welke lessen hebben we geleerd? Wat was de impact van deze pandemie op natuur en milieu? Wat zijn de gevolgen voor de gezondheidszorg? En wat hebben we tijdens deze pandemie geleerd over de relevantie en het belang van wetenschap?

Bron: SIR/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *