Bisschoppen virtueel op bedevaart naar Heilig Land

Heilig Grafkerk Jeruzalem © SIR

De jaarlijkse bedevaart van bisschoppen uit het Europa en het Amerikaanse continent naar het Heilige Land, die jaarlijks bij de start van het jaar wordt georganiseerd, moet dit keer noodgedwongen online plaatsvinden. Door de coronapandemie kan dit keer geen sprake zijn van een bezoek aan de heilige plaatsen in Israël en Palestina.

De bisschoppen willen met dit initiatief duidelijk maken dat zij  solidair en verbonden blijven met de christelijke gemeenschappen ter plaatse.

Vanaf zaterdag tot volgende week woensdag zullen 15 bisschoppen van elf Europese, Noord-Amerikaanse en Zui-Afrikaanse bisschoppenconferenties via verschillende onlineconferenties van gedachten wisselen met kerkvertegenwoordigers in het Heilige Land. Blikvanger zijn de gesprekken met de pas officieel benoemde Latijnse patriarch van Jeruzalem, aartsbisschop Pierbattista Pizzaballa, en aartsbisschop Leopoldo Girelli, de apostolische nuntius in Israël (en Cyprus) en apostolisch gedelegeerde in Jeruzalem en Palestina . Volgens een communiqué van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK) zal er inhoudelijk bijzondere aandacht bestaad worden aan het katholieke onderwijs en de levensomstandigheden van christenen in Gaza.

Bron: DBK/Kathpress.at/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *