Franciscus weer last van ischias

Paus Franciscus zou vanochtend aan het Altaar van de Cathedra in de Sint-Pietersbasiliek zijn voorgegaan in de hoogmis van deze Zondag van het Woord van God. Maar omdat de Heilige Vader weer last heeft van ischias, laat hij verstek gaan. In zijn plaats is curie-aartsbisschop Rino Fisichella de hoofdcelebrant van deze eucharistieviering, zo heeft het Vaticaan gisteren laten weten. De angelustoespraak van de paus gaat wel door.

Nationale Raad van Liturgie: Zondag van het Woord van God

De nieuwjaarsbijeenkomst van de paus met het Corps Diplomatique morgen is om dezelfde reden uitgesteld. Ook zal Franciscus op 25 januari, feest van de Bekering van de Heilige Apostel Paulus, niet voorgaan in de vespers ter afsluiting van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen in de grootbasiliek van Sint-Paulus buiten de Muren. Zijn vervanger die avond is kardinaal Kurt Koch, president van de Pontificale Raad voor de Bevordering van de Eenheid der Christenen. 

De 84-jarige Franciscus moest eerder bij de oudejaarvespers en de nieuwjaarsmis in de Sint-Pieter ook al vanwege zijn ischias verstek laten gaan. Deze aandoening is een vorm van zenuwpijn in het been vanuit de rug.

Jorge Bergoglio, die in 2013 tot paus werd gekozen, lijdt al jaren aan ischias en krijgt regelmatig, op medisch advies, massages en injecties om de pijn in zijn been te verlichten.

bron: Vatican News/kro-ncrv

beeld:© https://www.katholiekleven.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *