Kerk Wereldwijd

De nieuwe Kerk Wereldwijd (Januari-Februari 2020) is uit!
32 pagina’s missie- en kerknieuws met eigen
reportages met foto’s uit de derde wereld.
Inspirerende verhalen en achtergrondinformatie
uit de wereldkerk.

Met deze maand o.a.:

In de parochie St. Cruz in Sitio Pariahan op de Filippijnen staat pastoor Rouque García tijdens de eucharistieviering tot zijn knieën in het water. Het eens zo bloeiende dorp zinkt in de zee en is alleen nog maar per boot te bereiken. Hoe dit kon gebeuren en wat dit voor de bewoners betekent, leest u in de reportage Ten dode opgeschreven

In onze tweede reportage De wens naar vrede in het hart, vertellen slachtoffers van de terreurbeweging Boko Haram hun hartverscheurende verhaal. Ze hebben opvang gevonden bij de parochie in Yola in Nigeria. 

Bericht bekijken

Daarnaast kunt u in deze Kerk Wereldwijd een artikel lezen over kardinaal Willebrands, over wie recentelijk een biografie is verschenen. U wordt meegenomen naar Wit-Rusland over de positie van de kerken in dit dictatoriale land.
En zuster Julie George uit India vertelt over “Misbruikte zusters moeten vrezen voor wraak”, Spiritueel en seksueel misbruik in kloosters is wijdverbreid in India, maar de tegenstand van de bisschoppen om het aan te pakken is zeer groot.

Word abonnee, ga naar missio.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *