Oecumenische Vrouwensynode

Nieuwsbrief januari 2021
Inspiratie opdoen 

Op een grijze maandagmorgen in januari lees ik de nieuwsberichten. Een onderwerp springt eruit voor mij: de lockdown wordt naar alle waarschijnlijkheid met nog een tijdje verlengd. We zitten nog even thuis. Het verbaast mij niets, en we zullen het ook deze weken nog wel redden. Het is een soort berusting die prettig is, maar ook snel kan omslaan in lamlendigheid. Dan voel ik me vleugellam geslagen: energie en veerkracht op. Op deze maandag komt de inspiratie om er weer wat van te maken uit onverwachte hoek. Een mailtje van de kinderopvang, we kunnen een pakketje ophalen zodat onze dreumes thuis wat leuke dingen kan doen met ons – en we mogen even zwaaien naar de leidsters. Het is een relatief klein gebaar, maar ik word er vrolijker van. 

Op Facebook zie ik soortgelijke berichten voorbij komen. Mensen delen elke dag een lichtpuntje, een hoopvolle gedachte op de dinsdag – of, zoals onze voorzitster doet, een stukje over heilige ruimte in je eigen huis. Juist nu blijft het belangrijk om inspiratiebronnen te zoeken, plekken of mensen of dingen waar je kunt opladen en een beetje moed kunt vinden om weer door te gaan. Dat kan in en om je eigen huis, of online zoals bijvoorbeeld met de studiedag “African Female Theologians Telling Stories ‘Connected but Disconnected'” (4 februari)

In deze nieuwsbrief vind je inspirerende nieuwsberichten, een filmpje en een nog een studiedag-tip.
Voor vragen en opmerkingen kun je ons bereiken op webmistress@vrouwensynode.nl .  Andere aanvullingen of leuke nieuwtjes voor de website zijn natuurlijk ook welkom.

Een hartelijke groet, 

Marie (Emsi) Hansen-Couturier
www.vrouwensynode.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *