Requiem voor Robertino

Requiem voor een dakloze: de aalmoezenier van de paus nam afgelopen maandag met een mis in een Romeinse parochie afscheid van Roberto Mantovani. De dakloze man, die lange tijd op een plein naast de Vaticaanse muur woonde, stierf in Rome op 64-jarige leeftijd.

“Robertino”, zoals hij werd genoemd, kwam uit Noord-Italië en had verschillende ernstige longontstekingen overleefd; meest recentelijk was hij ondergebracht in een opvangcentrum voor daklozen in de buurt van het treinstation Termini in Rome.

Kardinaal Konrad Krajewski herinnerde zich de overledene tijdens de mis als “een gelukkig persoon die altijd iedereen aan het lachen maakte”. Veel mensen die Mantovani hadden gekend, woonden de mis bij, onder wie vrijwilligers uit de Romeinse gemeenschap van Sant’Egidio en politieagenten. Onder de concelebranten was de gepensioneerde Curia-kardinaal George Pell.

Nog maar een paar dagen geleden is een Nigeriaanse dakloze doodgevroren bij winterse temperaturen in de directe omgeving van het Sint-Pietersplein. Paus Franciscus herinnerde zich hem afgelopen zondag tijdens zijn Angelusgebed .

(vaticaan nieuws – sk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *