Opbrengst van verkoop pauselijke Lamborghini naar bevolking Irak

De Lamborghini Huracan-coupé van paus Franciscus

Kerk in Nood heeft in Rome bekendgemaakt dat de 200.000 euro van de opbrengst van de veiling van deLamborghini, die paus Franciscus in 2017 als geschenk had gekregen, voor hulp aan de christenen in Irak is gebruikt.

De bolide – voor de kenners: een Huracan RWD coupémodel met 580 pk – werd in november 2017 aan paus Franciscus geschonken door het bedrijf Lamborghini. De veiling van de wagen leverde destijds bijna 700.000 euro op. Eerder raakte al bekend dat een deel van de opbrengst ook gebruikt werd voor hulp aan de bevolking van Haïti en slachtoffers van mensenhandel.

Het geld ging naar de wederopbouw van een multifunctionele kerkzaal en een kleuterschool in het dorp Bashiqa, in de vlakte van Nineve in Irak. In de kleuterschool is er plaats voor een 70-tal kinderen. Voor de parochiezaal hebben wij nog 124.000 euro bijgelegd uit andere fondsen van Kerk in Nood. Tijdens zijn vierdaagse reis naar Irak brengt paus Franciscus ook een bezoek aan deze regio, waar Islamitische Staat (IS) destijds zware vernielingen heeft aangericht, vertelde Alessandro Monteduro van de Italiaanse afdeling van Kerk in Nood.

Bron: SIR/Kathpress.at /kerknet

beeld: https://i.pinimg.com/originals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *