Religieuze uit Schijndel viert 107de verjaardag

Zusters Marcelliana, bij haar 106e verjaardag kon de burgemeester wel komen |

Zuster Marcelliana van den Boomen uit het Noord-Brabantse dorp Schijndel wordt vandaag 107 jaar. Afgelopen week is de religieuze, als oudste inwoner van de provincie, ingeënt met een coronavaccin.

De religieuze viert haar verjaardag met haar medezusters. Ze mag vanwege de coronamaatregelen slechts één gast ontvangen. Een groot feest met de burgemeester van Meijerijstad en de commissaris van de Koning van Noord-Brabant zit er dus niet in. 
Zr. Marcelliana woont in het klooster van de Congregatie van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria, Moeder van Goede Bijstand aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel. 

Zij werd op 1 februari 1914 geboren in Veldhoven. Op haar 21ste trad ze toe tot de Zusters van Liefde in Schijndel. Tot aan haar pensionering werkte ze als verpleegster in het Sint-Annaziekenhuis in Geldrop. Daarna verhuisde ze naar Wijbosch en twee jaar geleden keerde ze terug naar het moederklooster van haar congregatie. De enige gast op het verjaardagsfeest in het Schijndelse klooster is Marcelliana’s nicht, die voor haar dove tante mantelzorger is. 

Haar familie deed onlangs het publiek een oproep bij Omroep Brabant om hun eerwaarde verwant een verjaardagskaart te sturen om haar feest minder eenzaam te laten zijn.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: https://static.omroepmeierij.nl/uploads/86/1a/861a0d50faedc2cf315ce4cb44106475.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *