Tweede online college Maand van de Bijbel

Tijdens de Maand van de Bijbel organiseert het Nederlands Dagblad een Bijbelleeschallenge; 4 weken lang, elke werkdag één of meer hoofdstukken uit de Bijbel lezen. Het rooster staat elke maand t/m vrijdag in de krant op pagina 4 of 5 en op nd.nl/maandvandebijbel.
Daarnaast zijn er online colleges die gaan over een gedeelte dat die week op het rooster staat. Het eerste college was op 28 januari en ging over Filemon.


Op donderdag 4 februari wordt het tweede college gegeven door Arco den Heijer, theoloog en promovendus aan de Theologische Universiteit in Kampen. Dit college gaat over 1 Petrus.
De eerste brief van Petrus
Stel, je woont in een stadje in Cappadocië en bent tot geloof gekomen in Jezus, de Joodse Messias. Je wordt daarom met de nek aangekeken. Mensen maken je uit voor misdadiger en klagen je aan bij de Romeinse gouverneur. Dan komt een bode met een brief van Petrus. Wat schrijft hij? Kondigt hij Gods oordeel aan over je vijanden? Nee: hij spoort je aan goed te
leven en voor de gouverneurs te bidden. En hij waarschuwt dat Gods oordeel begint bij Gods eigen mensen. Hoe komt dat op je over?

In dit college vertelt Arco over de mensen aan wie Petrus de brief geschreven heeft en over de situatie waarin zij leefden. Maar hij maakt ook de toepassing naar nu. Hoe stellen wij ons op in onze omgeving? Hoe verhouden wij ons tot de overheid? Doet de reputatie van de kerk
in de samenleving ertoe?
Meld u nu aan voor dit college op nd.nl/colleges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *