Vaticaanse delegatie bezoekt zetel van Ali Al-Sistani

Een 15-koppige Vaticaanse delegatie heeft in Najaf het kantoor bezocht van ayatollah Ali al-Sistani, de belangrijke sjiïtische geestelijke van Irak. De delegatie uit Rome brengt momenteel een bezoek aan het land ter voorbereiding van het pausbezoek van 5 tot 8 maart. De delegatieleden werden eerder op de luchthaven verwelkomd door de gouverneur van Najaf en andere functionarissen.

Naast zijn ontmoeting met Iraakse religieuze en politieke leiders, zal paus Franciscus ook deelnemen aan een interreligieuze bijeenkomst in Ur, de geboorteplaats van de aartsvader Abraham. De Iraakse president kondigde eerder aan dat de paus als vredesgezant het land bezoekt om er het streven naar gerechtigheid en waardigheid te versterken.

Volgens Vaticaanse verantwoordelijken wil het pausbezoek de christelijke aanwezigheid in het Midden-Oosten versterken en de banden met de sjiïtische islam aanhalen.

Ali Al-Sistani, die op 6 maart de paus zal ontmoeten, woont al zeven decennia in Najaf. De stad op 150 kilometer ten zuiden van Bagdad is heilig voor sjiitische moslims. De sjiïtische leider pleitte meermaals voor het behoud van de christelijke gemeenschappen in Irak. Hij staat bekend als voorstander van een religieus pluralisme en omschrijft zichzelf als een man van geloof die vrede wil voor het hele land.

Bron: IQNA/kerknet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *