VierPasen.nl, website ter voorbereiding van Pasen

Vandaag, op Aswoensdag, heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie een speciale website gelanceerd om daarmee gelovigen in deze coronacrisis te helpen om zich goed op Pasen voor te bereiden.

De site VierPasen.nl biedt links en downloads om zowel de Veertigdagentijd als Pasen “ook thuis optimaal te beleven en te vieren”, zo luidt het.  

“Pasen valt in 2021 op 4 en 5 april. Omdat de kans heel groot is dat er dan nog steeds beperkende maatregelen gelden in verband met de coronapandemie, roepen de Nederlandse bisschoppen op om thuis Pasen mee te vieren wanneer er geen plek is in de kerk.”

De nieuwe site helpt bezoekers bijvoorbeeld aan informatie van hun eigen parochie, “om zo op de parochiewebsite te kunnen checken of er plek is bij een van de vieringen”. Wie geen plek in de eigen parochiekerk kan bemachtigen wordt aangespoord mee te vieren via beschikbare livestreams. “Als ook dat niet kan, is er op zondagochtend een eucharistieviering te zien op NPO2 bij KRO-NCRV.”

In de Goede Week worden op de website meerdere video’s gepubliceerd, waarin de bisschoppen persoonlijk uitleg geven bij belangrijke onderdelen van deze heilige week voorafgaande aan Pasen.

bron beeld : rk.kerk/kro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *