Cordaid start groot investeringsprogramma in West-Afrika

Cordaid gaat in West-Afrika grootschalig groeikapitaal aan lokale ondernemers verstrekken. Dat heeft de Nederlands hulporganisatie vandaag bekendgemaakt. Met de lancering van een nieuw investeringsprogramma hoopt Cordaid vele duizenden banen te creëren en ook bij te dragen aan meer stabiliteit in de regio.

“Ondanks de uiterst moeilijke omstandigheden in West-Afrika, zijn veel ondernemers in die regio toch in staat om succesvol een bedrijf op te bouwen. Helaas ontbreekt het de ondernemers vervolgens vaak aan kapitaal om door te groeien. Cordaid stapt als één van de eerste investeerders in dit gat en durft het wel aan om kapitaal te verstrekken”, aldus Cordaid, die aangesloten is bij het rooms-katholieke netwerk Caritas Internationalis.

“Bedrijven als Easy Solar in Sierra Leone en SCS in Mali zijn zo met investeringsgeld van Cordaid in staat om duurzame ontwikkeling en stabiliteit in de regio te creëren.”

Lees: ICCO en Cordaid gefuseerd

Internationale organisaties steunen Cordaids pioniersrol in West-Afrika. Zo heeft de Amerikaanse Development Finance Corporation een kredietgarantie verstrekt van 15 miljoen dollar. De West Africa Trade & Investment Hub en de Nationale Postcode Loterij hebben in totaal 3 miljoen dollar toegekend. Met deze steun richt Cordaid het investeringsfonds West Africa Bright Future Fund op, dat zich specifiek richt op ondernemerschap in het gebied. Cordaid zelf investeert 17 miljoen dollar in het fonds en “hoopt dat andere geestverwante investeerders zullen bijdragen om zo het bedrag uiteindelijk te verdubbelen”.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *