Heiligverklaring Titus Brandsma op handen?

Op de afbeelding boven deze nieuwsbrief treft u Titus Brandsma aan in zijn werkkamer in klooster Doddendaal. Rechts achter hem ziet u de banden met wat we nu de Titus Brandsma Collectie noemen; een boekenkast vol ordners met foto’s die Brandsma liet maken van vrome teksten uit de Nederlanden. 

Titus Brandsma is ook onderwerp van ons onderzoek. Inigo Bocken schrijft, geholpen door Ineke Cornet en Coban Menkveld, aan een intellectuele biografie. Een mooi interview met Inigo Bocken verscheen in het Katholiek Nieuwsblad van 17 februari.

Anne-Marie Bos werkt aan het Editieproject ‘Writings of Titus Brandsma’. Teksten van Titus Brandsma worden digitaal beschikbaar gesteld via www.titusbrandsmateksten.nl. Tevens worden publicaties voorbereid van een selectie van deze teksten, waarbij deze voorzien worden van annotatie en commentaar.

En een heiligverklaring is op handen. Wanneer de daadwerkelijke heiligverklaring zal plaatsvinden is nog onbekend. Hierover wordt echter wel gespeculeerd. Het Katholiek Nieuwsblad kopte 23 februari: ‘Heiligverklaringsproces Titus Brandsma in laatste fase’. We wachten geduldig af.

Het Titus Brandsma Instituut organiseert binnenkort een aantal online activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u er alles over. Meld u alvast aan. We kijken uit naar uw aanwezigheid.

Inigo Bocken

Marc De Kesel

Lieneke Lok

bron en beeld: TBI

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *