Klimaatalarm

Laat je stem horen voor het klimaat

Op 14 maart ​was er klimaatalarm in Nederland. De kerken en tientallen organisaties en duizenden mensen laten op 14 maart én op 17 maart tijdens de verkiezingen horen dat klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht verdienen van de overheid. Met het klimaatalarm roepen we kiezers op om te stemmen op partijen en politici die staan voor duurzaamheid. We laten aan politici weten: We moeten nu samen het roer omgooien en gaan voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met impact. Op meerdere locaties door heel Nederland en gewoon vanuit huis kun je je stem laten horen. Geef je op via https://klimaatmars2021.nl/

Diverse christelijke organisaties, waaronder ​de initiatiefnemers van GroenGelovig ondersteun​en​ het klimaatalarm. We roepen jou en jouw kerk op om ook in actie te komen. Wat kun je doen?

Bid mee tijdens de online gebedsbijeenkomst

Bid op 14 maart, om 15:00 uur mee met de christelijke online gebedsbijeenkomst, georganiseerd door de partners binnen GroenGelovig. We zullen gezamenlijk in gebed te gaan, om te bidden voor politici, mensen wereldwijd die nu al last hebben van klimaatverandering, bedreigde diersoorten en de schepping die lijdt. Tijdens de gebedsdienst zullen vier mensen die direct te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering een getuigenis geven en een gebed uitspreken. Uiteraard is er ook ruimte om zelf mee te bidden. Deelnemen kan via Youtube. Download hier de liturgie.

Klimaatgebed.PNG

(Download hier bovenstaande afbeelding als PDF)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *