Luisteren naar de Matteuspassie

In aanloop naar de passietijd lanceert Cappella Amsterdam een reeks podcastafleveringen over de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach en Brahms’ Ein deutsches Requiem. Chef-dirigent Daniel Reuss en moderator Maartje Stokkers ontvingen musicoloog Huib Ramaer, waarmee ze Ein deutsches Requiem bespraken. En met sopraan Bobbie Blommesteijn, theoloog Ad de Keyzer en cellist Albert Brüggen gingen ze in gesprek over de Mätthaus-Passion vanuit het perspectief van zangers, theologen en instrumentalisten.

Wat gebeurt er met ons op het moment dat we naar de Mätthaus-Passion luisteren? Hoe kan het werk ons aan de hand nemen op onze levensweg? Hoe hoort een Matthäus nou écht te klinken volgens de vele ‘experts’ in Nederland?

Luistert u naar mooie gedachtewisselingen, afgewisseld met prachtige muziekfragmenten en levendige anekdotes in acht podcastafleveringen die Cappella Amsterdam aanbiedt.

Ga naar de podcasts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *