Paus Franciscus: ‘Ik kijk ernaar u te kunnen ontmoeten!’

Het Vaticaan heeft vandaag een videoboodschap (zie onder) verspreid van paus Franciscus naar aanleiding van zijn drie dagen durende bezoek aan Irak, het land van Abraham. De paus zegt reikhalzend uit te kijken naar de ontmoeting met een kerk van martelaars en betuigt hij zijn medeleven met de inwoners die door de jarenlange oorlog zo zwaar zijn beproefd. Laten wij samen de paden van vrede bewandelen.

Ik voel me vereerd om een ​​gemartelde kerk te ontmoeten: dank u voor uw getuigenis. Paus Franciscus

Paus Franciscus vertelt dat hij als pelgrim van vrede en hoop naar Irak komt, om vergeving en verzoening van de Heer af te smeken na jaren van oorlog en terrorisme en om de harten te genezen. Hij spreekt zijn dank en waardering uit voor het geloofsgetuigenis te midden van zeer zware beproevingen en brengt ook een speciale groet aan de jezidi’s. U heeft nog altijd de beelden van verwoeste huizen en ontheiligde kerken voor ogen en draagt de wonden in uw hart van verbroken emotionele relaties en verlaten huizen. Ik wil ude liefdevolle omhelzing van de wereldkerk brengen.

De paus verwijst uiteraard ook naar aartsvader Abraham, die moslims, joden en christenen in één gezin samenbrengt. Laat ons niet toegeven aan de verbreiding van het kwaad. Mogen de oude bronnen van wijsheid ons leiden om te doen zoals Abraham, die nooit de hoop verloor hoewel hij alles had achtergelaten. Door op God te vertrouwen, kreeg hij nakomelingen zo talrijk als de sterren aan de hemel.

Bron: VIS

beeld: © vaticanmedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *