Slotzusters in Dublin dansen moed in (video)

De redemptoristinnen van het Sint-Alphonsusklooster in Dublin blijven reacties uit de hele wereld krijgen op hun dansvideo. Volgens zuster Lucy Conway, de priores van de het Sint-Alphonsusklooster van de redemptoristinnen in Dublin, blijven de zusters reacties uit de hele wereld krijgen op hun YouTube-clip, waarmee de contemplatieve zusters hulde brengen aan alle hulpverleners in deze barre coronatijden.

Met hun videoclip leverden de Ierse zusters hun originele bijdrage aan de wereldwijde Jerusalema Challenge.  In februari werd de clip op YouTube gepost. Mensen schreven ons dat het hen een impuls gaf toen zij die echt nodig hadden. De vreugde van slotzusters te midden van de pandemie maakte hen tegelijkertijd aan het lachen en het huilen.

Jerusalema Redemptoristines and Redemptorists

De choreografie werd verzorgd door de Engelse zuster Helen Freer, die voor haar intrede in het klooster lerares Schotse dans was, en de Amerikaanse postulante Deirdra Leone-Kearney, die jarenlang balletdanseres was. In het filmpjer zijn tien zusters te zien die enthousiast dansen en drie oudere zusters klappen in de handen. PriorinLucy Conway: Wij zijn blij dat wij op deze manier kunnen tonen dat wij een fantastische kloostergemeenschap zijn vol geluk, vrede en vreugde en dienstbaarheid voor elkaar.

Bron: Global Sisters Report/kerknet

beeld:© https://cdn.extra.ie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *