Opening Hof van Lof

Ook dit jaar opent de Hof van Lof, de tuin van de Megense minderbroeders voorzichtig haar poorten. De officiële opening is vrijdag 16 april van 14:00-16:00 uur digitaal mee te maken via het Youtubekanaal ‘Assisi aan de Maas’ van de Megense minderbroeders. Via deze Livestreamverbinding zal vrijwilligster An Rouw uit Nijmegen een inleiding houden over Heilige Anna, grote moeder’. Vanwege de coronabeperkingen kan er, op een enkele vrijwilliger na, niemand live aanwezig zijn. Wij hopen echter dat velen het Youtubekanaal weten te vinden.

Tuinpoort op een kier
Zolang de lockdown voortduurt kan de Hof van Lof geen rondleidingen verzorgen. Toch zal de tuinpoort op de vrijdag- en zaterdagmiddagen van 14.00-16.00 uur open staan zodat een voorbijkomende wandelaar of fietser een rondje langs de ruim 200 planten in de Hof van Lof kan maken. In feite zetten wij de tuinpoort slechts op een kier. De Hof van Lof realiseert zich dat echt opengaan niet aan de orde is. Wij hopen dan ook dat bezoekers zich aan alle algemeen geldende maatregelen komen en slechts alleen of met zijn tweeën komen. Het op deze manier halen van een ‘frisse neus’ draagt voor ons bij aan het bestrijden van het coronavirus.

Versoepelingen
Zodra de coronamaatregelen versoepeld worden en er weer rondleidingen mogen zijn, pakken wij het programma op zoals vermeld in de flyer en op de website www.hofvanlof.nl. Op diezelfde website zullen wij melden wanneer dit mogelijk is en welke extra voorwaarden er dan gelden.

bron: franciscanen.nl
Foto: Willem Quist ofs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *