Sant’Egidio en Frankrijk verwelkomen opnieuw 300 vluchtelingen

Ondertekening van het nieuwe samenwerkingsakkoord © Sint-Egidiusgemeenschap

Vertegenwoordigers van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Semaines Sociales en de Sint-Egidiusgemeenschap hebben eerder van de week een akkoord ondertekend voor de verlenging van het protocol voor de humanitaire corridors.

In de overeenkomst zijn de voorwaarden vastgelegd voor de identificatie, de opvang en de integratie van vluchtelingen in Frankrijk. Volgens Sant’Egidio kunnen er dankzij het akkoord de komende twee jaar nog eens 300 vluchtelingen met een humanitair visum naar Frankrijk komen.

in 2017 werd al een soortgelijk akkoord gesloten. Op grond daarvan konden al 504 vluchtelingen uit Syrië en Irak en uit vluchtelingenkampen in Libanon veilig en wettelijk naar Frankrijk reizen. Voor heel Europa zijn er in totaal, dankzij gelijkaardige samenwerkingsakkoorden onder impuls van Sant’Egidio, in Italië, België, Luxemburg en Andorra al meer dan 3.500 vluchtelingen uit Syrië, Irak, Libië, Ethiopië en Lesbos naar landen van de EU gereisd.

Dankzij dit soort akkoorden blijven internationaal erkende vluchtelingen uit de handen van mensensmokkelaars. Tegelijk wordt op deze manier een positief integratietraject opgestart voor hun opvang en begeleiding in het gastland.

Bron: Sant’Egidio/kerknet
beeld: © Sant’ Egidio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *